Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj

Mediterrán mártogatóshoz:

120 g koktélparadicsom
némi morzsolt oregánó
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
25 g magozott, zöld olajbogyó
némi bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A koktélparadicsomokat megmossuk, kettévágjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk, az olajbogyót lecsöpögtetjük és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az előkészített koktélparadicsomot megszórjuk oregánóval és kevés sóval, a tetejére locsolunk némi olajat, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a paradicsomot addig sütjük, amíg megpuhul (de még megtartja a formáját).

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.

Tipp:

Sült koktélparadicsom helyett kis darabokra vágott aszalt paradicsomot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Mediterrán mártogatós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!