Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Mousse-hoz:

250 ml tej
100 g fehér csokoládé
50 g cukor
kb. ½-1 csapott teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kisebb mézeskalácsok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, a cukrot és ízlés szerint a mézes sütemény fűszerkeveréket. Lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, és hagyjuk a csokoládét teljesen felolvadni. Amikor már egynemű, folyékony a massza, beletesszük a kicsavart zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Néhány mézeskalácsot összemorzsolunk, és ezzel a morzsával, egész mézeskalácsokkal, valamint a dekor cukorral díszítjük a mousse-okat.

Tipp:

A 3 darab Dr. Oetker Lapzselatint kiválthatjuk 5 g Dr. Oetker Őrölt zselatinnal.
Mézeskalács mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!