Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kekszes alaphoz:

50 g vaj vagy margarin
50 g vajas keksz
25 g őrölt mandula

Töltelékhez:

250 g mascarpone krémsajt
250 g krémes túró (zsírszegény)
1 darab tojás (M-es)
75 g juharszirup
1 evőkanál citromlé

Szóráshoz:

1 evőkanál barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kekszes alap:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.

Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.

Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.
Mini sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!