Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kekszalaphoz:

100 g csokoládéskeksz
40 g vaj vagy margarin

Krémsajthoz:

200 g hideg habtejszín
100 g mogyorókrém, pl. Nutella®
200 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

kb. 1 teáskanál mogyorókrém, pl. Nutella®

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját fedjük le sütőpapírral, és helyezzük rá a tortaforma peremét.

Elkészítés:

Kekszalap:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.

Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.

Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Mogyorókrémes sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!