Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Napocska palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab

Hozzávalók

kb. 7 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez

Díszítéshez:

kb. 350 g eper
kb. 150 g áfonya
Dr. Oetker Dekor Toll (piros, zöld)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, az epreket kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.

Tipp:

A napsugarakat narancsgerezdekből is kialakítjuk.
A Napocska palacsinta bogyós gyümölcsökkel gazdagított édes desszert gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
83 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!