Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancszselé keserűlikőrrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

500 ml frissen facsart narancslé
200 ml Prosecco
100 ml keserűlikőr, pl. Aperol®
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Facsarjuk ki a narancsokat, és mérjünk ki 500 ml levet. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük ki nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a narancslevet, a Proseccót és az Aperol®-t a dzsemfixet és a cukrot egy nagy lábosban. Forraljuk fel az egészet állandóan kevergetve, és forrás után főzzük legalább 3 percig. Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.

Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.

Tipp:

A zselé 100 %-os narancslével is elkészíthető.
Narancszselé keserűlikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!