Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsinta falatkák bogyós gyümölccsel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 darab elkészítéséhez

Muffin formához (mini 24 darabos):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Palacsinta tésztához:

100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál tej
kb. 250 g vegyes bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, szeder és/vagy málna)

Szóráshoz:

egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki és lisztezzük ki a muffin formákat. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Válogassuk szét a bogyókat, szükség esetén mossuk meg és csepegtessük le.

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet kézi habverővel, míg sima tésztát kapunk. Öntsünk kb. 1 teáskanálnyi tésztát mindegyik muffin formába, és a tetejére szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. Helyezzük a mini muffin formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a falatkákat.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki falatkákat a formából, hagyjuk kihűlni egy süteményes rácson, vagy még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Palacsinta falatkák bogyós gyümölccsel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!