Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Poharas darázscsípés-desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 afag

Hozzávalók

8 afag elkészítéséhez

Pudingkrémhez:

40 g cukor
500 ml tej
200 ml hideg habtejszín

Mandulakrokanthoz:

40 g cukor
50 g szeletelt mandula

Ezenkívül:

kb. 2 darab briós (100-150 g) vagy édes zsemle
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingport 40 g cukorral és a tejjel a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. A forró puding tetejét frissen tartó fóliával lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Mandulakrokant:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.

Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.

Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A desszertet elkészíthetjük bármilyen vajas keksszel is.
A Poharas darázscsípés-desszert édes pohárkrém desszert mandulával, brióssal és vaníliás pudinggal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!