Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsafánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Rózsafánkhoz:

3 darab különböző méretű, kör alakú kiszúróforma (kb. 2,5-3 cm, kb. 4 cm és kb. 5 cm Ø) 

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g tejföl
50 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es)
30 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Tálaláshoz:

tetszőleges lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton, kb. 1-2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a három különböző méretű kiszúróformával azonos számú tésztadarabokat szaggatunk ki. A tésztakorongok szélét körben, késsel vagy konyhai ollóval segítségével bemetsszük a következőképpen: a legnagyobb átmérőjű tésztakorongon kb. 1-1,2 cm hosszú bemetszéseket ejtünk, a kisebbeken arányosan ennél rövidebbeket. A legnagyobb átmérőjű tésztakorongon 6, a közepesen 5, a legkisebben pedig 4 darab bemetszést ejtünk. Ezután összeállítjuk a rózsákat: egy legnagyobb átmérőjű tésztakorong közepét megkenjük kevés tojásfehérjével, majd ráteszünk egy közepes méretű tésztakorongot úgy, hogy a bemetszések ne fedjék egymást, ezt is megkenjük középen kevés tojásfehérjével, végül szintén kissé elforgatva ráhelyezünk egy legkisebb tésztadarabot. Fakanál lisztbe mártott nyelével jól benyomjuk a közepét, így nem fognak szétválni a „szirmok” sütés közben. Hasonlóan összeállítjuk a többi fánkot is.

A napraforgóolajat fritőzben vagy főzőedényben 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek. A rózsafánkokat több részletben aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.

Tálalás:
A meleg rózsafánkok közepébe kevés lekvárt kanalazunk, majd megszórjuk porcukorral. A fánkokat további lekvárral kínálhatjuk.

Tipp:

Lekvár helyett például mogyoró- vagy pisztáciakrémet is tehetünk a rózsafánkok közepébe.
Rózsafánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
73 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!