Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Török rizspuding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

750 ml tej

Szóráshoz:

őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, majd vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a tejberizst, keverjük habverővel kb. 1 percig. Hagyjuk állni a tejberizst 10 percig, majd ismét keverjük meg. Osszuk szét a tejberizst kb. 7 hőálló tálba (150 ml űrtartalmú), és hagyjuk szobahőmérsékleten fedetlenül kihűlni.

Melegítsük elő a sütőt (tegyük grill sütésre).

Tegyük a sütőrácsra a tálakat, majd a sütő felső harmadában grillezzük a tejberizspudingot.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Szórjuk meg a török rizspudingot fahéjjal, és langyosan tálaljuk.
Török rizspuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!