Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-vaníliás desszert kencével

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Rétegezéshez:

100 g babapiskóta

Krémhez:

250 g krémes túró
125 ml hideg tej

Gyümölcsréteghez:

500 g magozott meggy

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A babapiskótát apró darabokra törjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és 300 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

Krém:
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.

Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.

Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.
Túrós-vaníliás desszert kencével

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!