Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliafagylalt eperszósszal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Vaníliafagylalthoz:

200 ml hideg tej

Eperszószhoz:

300 g eper
25 g cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Vaníliafagylalt:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.

A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.
Vaníliafagylalt eperszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!