Vegán almáspite
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
étolaj, pl. napraforgóolaj
búzaliszt
Almaréteghez:
700 g alma, pl. Elstar
Tésztához:
250 g búzaliszt
4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
125 g cukor
150 ml mandulaital (édesítetlen)
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
Szóráshoz:
kb. 40 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. Az almát meghámozzuk, nyolcadokra vágjuk és durvára aprítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Az almát belekeverjük a tésztába. A tésztát a formába töltjük, elsimítjuk és mandulával megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A vegán almáspite remekül fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Vegán almáspite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
étolaj, pl. napraforgóolaj
búzaliszt
Almaréteghez:
700 g alma, pl. Elstar
Tésztához:
250 g búzaliszt
4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
150 ml mandulaital (édesítetlen)
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Szóráshoz:
kb. 40 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. Az almát meghámozzuk, nyolcadokra vágjuk és durvára aprítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Az almát belekeverjük a tésztába. A tésztát a formába töltjük, elsimítjuk és mandulával megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A vegán almáspite remekül fagyasztható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?