Vegán karácsonyi keksz
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sasliknyárssal minden kekszbe szúrunk egy-egy lyukat. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Díszítés:
Díszítésnek a tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A porcukrot és a citromlevet sűrű, spriccelhető mázzá keverjük, és habzsákba töltjük. A diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt finomra aprítjuk. A kekszeket tetszés szerint a mázzal vagy a tortabevonóval díszítjük, majd dekorcukrot, illetve diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöket ragasztunk rá vagy dekortollal írjuk rá, hogy „Merry Xmas”, de ehhez előbb hagyjuk teljesen megszáradni a porcukros mázat.
Tipp:
Vegán karácsonyi keksz
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat tálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 0,3 cm vastagra nyújtjuk, és kekszeket szúrunk ki belőle. A kekszeket két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sasliknyárssal minden kekszbe szúrunk egy-egy lyukat. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Díszítés:
Díszítésnek a tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk. A porcukrot és a citromlevet sűrű, spriccelhető mázzá keverjük, és habzsákba töltjük. A diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt finomra aprítjuk. A kekszeket tetszés szerint a mázzal vagy a tortabevonóval díszítjük, majd dekorcukrot, illetve diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöket ragasztunk rá vagy dekortollal írjuk rá, hogy „Merry Xmas”, de ehhez előbb hagyjuk teljesen megszáradni a porcukros mázat.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?