Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán ropogós almás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12-es):

12 muffinpapír (5 cm Ø)

Morzsatésztához:

50 g vegán margarin
50 g nagy szemű zabpehely
70 g búzaliszt
50 g melasz

Tésztához:

1 közepes méretű alma (kb. 150 g)
300 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
125 g melasz
125 ml étolaj, z. B. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szójaital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton morzsává dolgozzuk.

Tészta:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, és kis darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Óvatosan belekeverjük az almadarabokat. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formába adagoljuk, és elosztjuk rajta a morzsát. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A vegán ropogós almás muffinokat 2 villa segítségével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Alma helyett használhatunk körtét is.
A muffinokat lefagyaszthatjuk.
Vegán ropogós almás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!