Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliás-mandulás tejturmix

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Tejturmixhoz:

2 darab érett banán
60 g magozott datolya
500 ml mandulatej

Díszítéshez:

150 ml vegán habtejszín
100 g vegyes bogyós gyümölcs
30 g mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Turmix:
A banánt meghámozzuk, durvára daraboljuk, és a datolyával, a mandulatejjel és a vaníliás cukorral a turmixgépbe tesszük, majd a legmagasabb fokozaton pürésítjük.

Díszítés:
A tejszínt magasfalú edényben konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A bogyós gyümölcsöket megmossuk, szemezzük, szárazra töröljük, és a mandulát durvára aprítjuk.
A kész turmixot poharakba töltjük, és tejszínnel, bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítve tálaljuk.

Tipp:

Kellemes pirított ízt érhetünk el, ha a mandulát előtte serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.
A Vegán vaníliás-mandulás tejturmix receptje 4 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!