Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslivel töltött lángos

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

150 g kefir
125 ml hideg víz

Szóráshoz:

némi liszt

Töltelékhez:

4 szál virsli (kb. 140-160 g)
némi mustár

Sütéshez:

napraforgóolaj

Tálaláshoz:

tejföl, reszelt sajt, aprított snidling tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Ha szükséges, a virslikről eltávolítjuk a műbelet, majd mindet keresztben kettévágjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 14-15 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. A tésztadarabokat vékonyan megkenjük mustárral úgy, hogy körben a szélüket üresen hagyjuk, és teszünk mindre egy-egy virslidarabot. Ezután a tésztadarabokat félhold alakban összehajtjuk, és az illesztéseket alaposan összenyomkodjuk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A töltött lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

A kész lángosokat tetszés szerint tejföllel (ízesíthetjük kevés sóval, reszelt fokhagymával) meglocsolva, reszelt sajttal, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp:

Mustár helyett ketchuppel is ízesíthetjük a lángosokat.
Virslivel töltött lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!