Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabos-almás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9-10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g nagy szemű zabpehely
80 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g zabpehelyliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 darab alma (kb. 150-170 g)
1 teáskanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajból vagy margarinból 40 g-ot kimérünk, majd egy bevonatos serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Közvetlenül sütés után a kekszek még lágyabbak, hűlés közben szilárdulnak meg.
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
Zabos-almás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!