Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges leveles pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsi (kb. 35x40 cm)

Tésztához:

Feltéthez:

1 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
1 fej lila hagyma
120 g kápia paprika
100 g koktélparadicsom

Díszítéshez:

bazsalikomlevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lila hagymát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk. A kápia paprikát és a koktélparadicsomot megmossuk, a kápia csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a paradicsomszemeket felezzük. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.

Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a pitét, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztát süssük elő kb. 10 perc alatt, majd kenjük rá a Creme VEGA-t és osszuk el rajta a feltétet, és süssük további kb. 12 percig.
Zöldséges leveles pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!