Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 adag

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Crème brûlée-hez:

5 darab tojássárgája (M-es)
200 ml habtejszín
150 ml tej
40 g cukor

Karamellizáláshoz:

kb. 20 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és kikaparjuk a belsejét. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a cukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A keveréket átszűrjük. A folyadékot jól összekeverjük a kikapart vaníliával, és kb. 4 szuflé formába vagy timbale formába (egyenként kb. 125 ml) adagoljuk. A tálkákat magasfalú tepsibe tesszük, amit forró vízzel a tálkák kb. feléig feltöltünk. A tepsit óvatosan a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 70-75 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.

Tipp:

A karamellizáláshoz használhatunk porcukrot is; így a Crème brûlée egy különlegesen lágyan roppanós kérget kap.
A Crème brûlée klasszikus pohárkrém desszert, ami akkor a legfinomabb, ha igazi vaníliát hazsnálunk az elkészítéséhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!