Pizza gyerekeknek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
Tipp:
Pizza gyerekeknek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?