Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tükörtojás - leveles tésztából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Leveles tésztához:

Morzsás tésztához:

100 g búzaliszt
60 g cukor
100 g Rama
100 g kókuszreszelék

Töltelék:

1 doboz barackbefőtt (lecsöpögtetve, félbe vágva, 240 g)
3 evőkanál tej
250 g túró (20%-os zsírtartamú)
100 g cukor
350 ml tej

Ezenkívül:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson lévő módon a felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A barack levét egy szűrőn lecsöpögtetjük és a barackokat kettévágjuk. (16 db-ra lesz szükség)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsás tészta:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.

Leveles tészta:
A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.

Töltelék:
A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb.: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Tükörtojás -  leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!