Vaníliafagyis jegeskávé
Hozzávalók
Jegeskávéhoz:
4 adag (120 ml) presszókávé
4 teáskanál cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 ml tej
150 g vaníliafagylalt
jégkockák vagy tört jég
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Tortadara kakaós
Elkészítés
Előkészítés:
A frissen lefőzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rum aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
4 nagyobb pohár aljába jeget teszünk, ráöntjük az ízesített kávét és a tejet. A tetejére gombócozzuk a fagylaltot, végül megszórjuk a tortadarával. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
Tejszínhabot is tehetünk a kávé tetejére.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliafagyis jegeskávé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Jegeskávéhoz:
4 adag (120 ml) presszókávé
4 teáskanál cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 ml tej
150 g vaníliafagylalt
jégkockák vagy tört jég
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A frissen lefőzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rum aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
4 nagyobb pohár aljába jeget teszünk, ráöntjük az ízesített kávét és a tejet. A tetejére gombócozzuk a fagylaltot, végül megszórjuk a tortadarával. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
Tejszínhabot is tehetünk a kávé tetejére.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?